مراسم زیبایی شناسی تحلیلی تطبیقی و روایت نمایشی تابلوی عزیمت مسلم بن عقیل از مدینه به کوفه عصر روز گذشته 16 آذرماه در موزه دوران اسلامی موزه ملی ایران برگزار شد.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در این مراسم جبرئیل نوکنده مدیرکل موزه ملی ایران گفت: کربلا حادثه نبود، حماسه ای بی نظیر بود. حماسه ای که خلق تصاویر بدیع و عاشقانه اش جز از حسین (ع) و یاران صالحش نمی توانست به دست هیچ بشری رقم بخورد.
وی ادامه داد: بنابر رسالت همیشگی موزه ملی که همانا معرفی و شناساندن میراث فرهنگی این سرزمین است، این بار نیز با همکاری پژوهشگاه میراث فرهنگی و با معرفی یکی ازآثار شاخص موجود در موزه دوران اسلامی موزه ملی ایران، سهم کوچکی از این عزاداری بزرگ تاریخی - جهانی داشته باشیم.
همچنین احمد محیط طباطبایی با تقدیر از دست اندرکراران برگزاری این مراسم، گفت: اجرای برنامه هایی از این قبیل باعث ایجاد جوی معنوی شده و ارزشهای دینی و اسلامی ما را زنده نگه می دارد.
یادآور می شود تابلو عزیمت مسلم بن عقیل از مدینه به کوفه توسط استاد محمد مدبر حدود 74 سال پیش در مکتب خیالی نگاری یا نقاشی قهوه خانه ای کشیده شده است، ابعاد این تابلو 253 در 204 سانتیمتر و دارای 30 بخش می باشد که 16 بخش مربوط به حضرت مسلم و 14 بخش دیگر مربوط به طفلان مسلم است، کانون مرکزی این تابلو با عدد 12 شماره گذاری شده است که حاکی از شیعه اثنی عشری است. وی تصریح کرد: داستان حضرت مسلم داستان جذابی برای نقاشان قهوه خانه ای و نقالان بوده و فلسفه پنهان این تابلو \"نیکی و بدی\" است و رنگ های به کار رفته در آن که سبز و قرمز است سمبل فضیلت و رذیلت می باشد. رنگ سبز سمبل رویش، پاکی وخوبی و رنگ قرمز هم متعلق به اشقیا است.
در این مراسم و در توضیح هر بخش از تابلو، هنرمندان شبیه خوان داستان های پرده های اجرا شده در تابلو را با نوایی خوش اجرا کردند که صحنه رویارویی حضرت مسلم با ابن زیاد، شهادت هانی، شهادت حضرت مسلم از جمله پرده های اجرا شده در این تعزیه بود. همچنین شهادت طفلان مسلم به سبک پرده خوانی توسط مرشد نقالی شد.
انتهای پیام/